Bezoedeld

Bezoedeld is een spannend driehoeksdrama rond de puinhopen van een hedendaagse, waargebeurde, strafzaak. De belangen en werelden van de twee hoofdpersonen botsen enorm. Met dramatische ontwikkelingen tot gevolg. Afwisselend wordt het reilen en zeilen in de juridische wereld en het overhoop gegooide leven van de vervolgde getoond. Door de vete heen gooit een vrouw onbedoeld de levens van beide heren overhoop. De hoofdpersoon gaat ver om zijn reputatie te redden. Ver genoeg om alles wat werkelijk waarde heeft te verliezen?

Bezoedeld is een universeel verhaal over recht en onrecht. In een vlot geschreven stijl biedt het een indringende kijk op de thema’s afgunst, liefde en wraak.

Te bestellen bij uw reguliere boekwinkel of op internet bij bol.com.

Recensie NDB/Biblion d.d. 12-2-2014

Filmisch geschreven portret van twee mannen uit heel verschillende werelden. De een is een FIOD ambtenaar die de ander, een rijk geworden ondernemer, aanklaagt voor fraude. De ambtenaar is gesteld op zekerheid en de ander heeft het lef om grote risico’s te nemen vanwege zijn geloof in de schijnbaar onbeperkte mogelijkheden. De fraudezaak wordt beschreven vanuit beide standpunten en vooral de reputatieschade die de ondernemer lijdt door de verdachtmakingen in de pers, wordt geloofwaardig beschreven. Ook de twijfel die de FIOD ambtenaar bekruipt over het saaie, overzichtelijk leven dat hij leidt en de obsessieve strijd van de ondernemer tegen de verdachtmakingen vormen enerzijds een mooie tegenstelling en laten tegelijkertijd de strijd zien die beide voeren om hun privéleven intact te houden. Op een verrassende manier verbindt de dramatische driehoeksverhouding de beide hoofdpersonen met elkaar. Een boek dat boeit van het begin tot het einde. Van de Nederlandse schrijfster (1964) verscheen eerder de roman ‘Wisselkoorts’ (2005) en enkele kinderboeken.